Кметско семейство е дало положителна пробра за COVID-19

1602

Заразата COVID-19 е застигнала и кмета на село Тъкач, Шуменско. Според него, той се е заразил от медицинското лице, което е в селището. Положителни проби са дали майката и синът на кмета. 

Преди три дни кметът на село Тъкач Метин Халил е почувствал болки в ставите, изпотяване, а температурата му се вдига до 38 градуса. Малко по-рано ходил да поправя нагревателен уред в кабинета на фелдшера, който също се оказа сред заразените. Със съдействието на кмета на община Каолиново Нида Ахмедов семейството на Метин Халил веднага е било изследвано с PCR тест, предава БНР.

„Може би, съм се заразил от фелдшера ни.“ – подозира Метин Халил. „Тъй като няма електротехник, ходих да му поправям юнгата, бойлерчето в практиката, а той вече сигурно е бил заразен.“ казва кметът цитиран от „Монитор“. и допълва „Мислех, че е някакъв летен грип, настинка, добре че беше общинският кмет на Венец, накара да ни вземат проби“.

 

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама