Това са най-фалшифицираните банкноти у нас

151

Стана ясно, че най-често срещаните фалшиви банкноти в България са двайсетолевките. БНБ регистрира над сто фалшиви банкноти на ден. Измамниците стават много добри в самоделната изработка на банкноти, но в сравнение с близкото минало, днес хванатите фалшиви български банкноти за миналата година са с  близо 8 пъти по-малко спрямо девет години по-рано. 

През 2019 г. хванатите . През 2010 г. техният брой е 10 334, а през миналата година броят им пада на 1314. За последното десетилетие се наблюдава значителен спад в хванатите подправени банкноти – ежегодно се прибират между 1500 – 2800 банкноти. През 2010 г. общо задържаните фалшиви парични знаци са 10 334 броя, като най-много български левове са прибрани през първото тримесечие на годината, пише „Монитор“.

До март 2010 г. те са 3357 броя, а най-фалшифицирана е банкнотата от 50 лева. Тази тенденция се запазва и през следващото тримесечие на годината, но след това тя се преобръща и двайсетолевката става

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама