Папата се обърна с призив към човечеството

533

Днес Папата призова човечеството да се обърне към най-бедните. Той укори онези, които които се разпореждат с цели състояния. Папата обърна внимание на факта, че през месеците на разпросраняващата се разара, човечеството е видяло толкова много протегнати ръце. 

Папа Франциск призова днес човечеството „да протегне ръка на бедните“ и заклейми в същото послание „цинизма“ и „безразличието“ на онези, които се разпореждат с цели състояния от своя компютър или трупат богатства от продажби на оръжия и наркотици, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

„През тези месеци, когато целият свят бе залят от вирус, носещ страдания и смърт, отчаяние и заблуди, видяхме толкова много протегнати ръце!“, посочи с радост папата в послание по повод Световния ден на бедните, който ще се отбележи на 15 ноември.

Приветствайки с признателност за пореден път усилията на лекарите, обгрижващия персонал, аптекарите, долроволците и свещениците, застанали с риск за живота си на предната линия в борбата с пандемията, Франциск заяви, че те са „презрели заразата и страха, за да носят подкрепа и утешение“.

„Безразличието и цинизмът са насъщна храна за тях“, наблегна папата, споменавайки също и „протегнатите ръце, докосващи компютърните клавиатури, за да местят парични суми от една в друга част на света, обричайки на богатство олигархии, на мизерия – множество хора и цели нации – на разорение“. И освен това – „ръцете, протягани, за да събират пари от продажба на оръжия, които други ръце, дори ръцете на деца, ще използват, за да сеят смърт и бедност“.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама