Издирват избягали от карантинираното с. Изгрев.Заразените там се увеличават

622

Още две жени от село Изгрев са дали положителна проба за коронавирус. Малко преди да се блокира селището, група хора са го напуснали. Информацията е, че са се отправили към Шумен. Издирват се. 

Два нови случая на заразени с коронавирус са установени в село Изгрев, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Шумен, предаде БТА.
Двете положителни проби са на жени. Едната е настанена в МБАЛ – Шумен, а другата е под карантина в дома си. В селото вчера от екипи на РЗИ – Шумен са взети 24 проби на новооткрити контактни лица с вече заболели от COVID-19 жители на селото.

Днес започва масово тестване за коронавирус в с. Изгрев. Очаква се да бъдат взети проби от първите сто от общо 300 души, които са над 30 процента от населението в селото. Заразените с COVID-19 жители на с. Изгрев вече са 17.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама