Проговори собственичката на кучето, което нахапа тежко 10-годишно дете вчера

blank
Кадър: Youtube

50-килограмово куче от порода Кане Корсо нахапа тежко 10-годишно дете в Крън. Детето, майка му и собственичката разказаха за инцидента пред БТВ. 

„Тръгнах към вкъщи, видях жената с кучето и попитах дали може да погаля животното. Собственичката ми отказа, но кучето се откъсна от синджира си и ме нахапа. Едни хора дойдоха, защото чуха пищенето ми. Болеше много първите няколко дни“, разкри Марк, който беше нахапан тежко в събота.

Майката на детето разказа, че е разбрала за тежки инцидент след като е чула викове на съседи.

„Изглеждаше уплашен, блед, беше целия в рани. Веднага извикахме полицията и линейката. За 5 месеца трябва да се възстанови физически, но психическите травми ще се видят в бъдеще. Има закони и трябва да се спазват. Животното е трябвало да бъде с намордник“, коментира майката на Марк.

„Кучето беше без намордник – това е моята вина. Преди не е нападало никого. Животното е 3-годишно. Не разбрах кога стана. Ще вземем на кучето намордник засега, но ще го махнем“, разкри Сафие, собственичката на Кане Корсото, нахапало 10-годишното дете.

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама