Награждават седмокласник, спасил цяло семейство от пожар

341

Ученик в седми клас получава награда, за добро дело, което е извършил. Той е спасил семейство от пожар. Наградата е връчена от Областна администрация-Сливен награда „Златно сърце“. 

Седмокласник от котленското село Градец, спасил семейство от пожар, получава наградата за добродетелност „Златно сърце“, предаде БТА.

Митко Петров, ученик от 7-ми клас в ОУ „Капитан Петко Пармаков“ в Градец, е номиниран за това, че е оказал помощ на семейство трудно подвижни хора и е спасил живота им при пожар в къщата им.

„Златно сърце“ получават още десетокласничката Антоанета Личева от ОУ „Христо Ботев“ в Нова Загора и четвъртокласничката Джулияна Георгиева от СУ „Пейо К. Яворов“ в Сливен за организирането и участието им в благотворителни кампании. Колективна награда „Златно сърце“ се присъжда на 12-ти „в“ клас от ППМГ „Добри Чинтулов“ – Сливен; на Георги Веселинов, Иван Петков и Мая Живкова от същото училище, както и на Антония и Йоана Колеви от ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“, за оказаната помощ на техни връстници или възрастни граждани в затруднение.

Наградите „Златно сърце“ се връчват за 1 юни, Международния ден на детето от 2006 година. Те се присъждат на деца и младежи от област Сливен, извършили добродетелни постъпки. Целта е да се популяризират добрите дела на учениците, да се изрази благодарност и да се поощри техният пример пред обществото. Тазгодишната 14-та поред церемония се отлага заради противоепидемичните мерки в страната.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама