Арест на ромски барон след спецакция в Пловдив

284

Мъжът притежава множество автомобили и имоти, без да има никакви доходи

Ромски барон е задържан при спецакция на полицията и в Пловдив в понеделник сутринта. Става въпрос за 49-годишен лихвар от „Шекер махала“.

Мъжът притежава множество автомобили и имоти, без да има никакви доходи. Полицията извършва претърсвания на различни адреси.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив се извършват действия по разследване за лихварство, пране на пари, данъчни престъпления и склоняване към проституция

Днес, 19 май 2020 г., на територията на гр. Пловдив, над 100 служители на ОД на МВР – Пловдив извършват оперативно –издирвателни мероприятия и  множество процесуално-следствени действия на различни адреси – претърсвания и изземвания, разпити на свидетели, огледи и др. Има задържани лица за срок от 24 часа по Закона за МВР. Всички действия по разследването се извършват съвместно и се ръководят от екип от прокурори от Окръжна прокуратура – Пловдив. И в момента, на различни места в гр. Пловдив, продължават активните действията по разследването.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама