България

Това са разрешените спортове в България към днешна дата

Мерките, въведени с извънредното положение се разхлабват поетапно. България се завръща към нормален начин на живот. Какви са разрешените спортни дейности в България към днешна дата 16.05.2020. Министерството на младежта и спорта напомня, че:

Допуска се упражняването на индивидуални спортни занимания на открито. Те могат да се провеждат на открити спортни обекти (стадиони, тенис кортове и др.), като трябва да се спазват всички противоепидемични мерки. От същата дата са позволени и посещенията на самостоятелни плувни комплекси и басейни (открити и закрити) на граждани и състезатели.

От 13.05.2020 г. се допуска възстановяването на тренировъчния процес на спортистите по олимпийска подготовка единствено в определените за целта специализирани спортни бази и утвърден списък на състезатели, треньори и длъжностни лица от министъра на младежта и спорта.

От 14.05.2020 г. са позволени колективните спортове за аматьори с до 12 участници без състезателен характер, без публика и само на открити места, при спазването на всички противоепидемични мерки.
От 15.05.2020 г. се допуска организирането на подготвителен триседмичен период за възстановяване тренираността на професионалните футболисти на три етапа, които започват със занимания на открито по групи.

На 05.06.2020 г. може да започне първенството за Първа и Втора професионална лига без публика.От 18 май се разрешава практикуването на спорт във фитнес центрове и зали за фитнес. За индивидуалните тренировки в залата се осигурява разстояние от 1,5 м. между хората, като се допуска по 1 човек на 4 кв. м площ. За груповите тренировъчни занимания се допускат по 1 човек на 4 кв.м площ и не повече от 10 души общо.

На този етап не се разрешават всякакви групови форми на дейност и работа с деца и ученици, извън системата на предучилищното и училищното образование, които се организират и провеждат от физически и юридически лица, независимо от правно-организационната им форма.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Редакция Нова Вест

Скорошни постове

  • България

Какво да купите за подарък за Деня на Майката?

Празнуването на Деня на Майката може да се проведе по много различни начини, но е…

преди 1 месец
  • Спонсорирани

Мъжките суичъри в дамските тоалети – вижте защо са толкова популярни

Суитшъртите са толкова удобни и универсални дрехи, че може би ще искате да имате няколко…

преди 1 месец
  • Спонсорирани

Пазарувай от вкъщи бързо и удобно

Развитието на дигиталния свят бележи промени в редица аспекти от живота на хората и предоставя…

преди 2 месеца
  • Спонсорирани

Маркучи за въздух: Какво трябва да знаем и как да изберем?

Маркучите за въздух са важен компонент, който има множество индустриални и домашни приложения. Те са…

преди 3 месеца
  • Спонсорирани

Обувки за детската градина: Осигурете комфорт и безопасност за вашето дете

Като родители ние винаги искаме най-доброто за нашите деца, особено когато става въпрос за тяхното…

преди 9 месеца
  • Спонсорирани

Защо да наемем компактна кола за краткосрочно пътуване

Наемането на автомобил за кратко пътуване предлага редица ползи, особено когато разполагаме с ограничено време,…

преди 10 месеца