Ново огнище на COVID-19 в благоевградско село(ВИДЕО)

664

Случаите на коронавирус в България вече са 1955. Това съобщи на брифинг на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов, секретар на щаба. 

За последните 24 часа, 44 са положителни проби. Те са констатирани в областите София (7 случая), Благоевград (15 случая), Пазарджик (5 случая), Видин (4 случая), Кюстендил (4 случая), Ямбол (3 случая), Плевен (2 случая), Кърджали (1 случай), Монтана (1 случай), Враца (1 случай) и Сливен (1 случай).

По думите на доц. Димов причината за увеличението на броя на заразените в благоевградска област е регистрирано огнище на заболяването в село в община Сатовча.

389 са лицата с потвърден COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 56 от тях са в интензивни структури. Най-възрастният пациент е на 95 години, а най-малкият – бебе на 2 месеца.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители е 209 души.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама