Разкриха огнищата на COVID-19 в организма

4083

Проф. Кантарджиев представи интересни факти за развитието на коронавириса. Според него в последните седмици се наблюдава тенденция, огнищата на COVID-19 да се обособяват в гърлото и белите дробове. 

Пикът на коронавируса в София е бил преди 2-3 седмици. Това означава, че сме имали седмица с най-много случаи, при което те са започнали да намаляват. В момента се тиражира, че България е от малкото страни, в която се увеличават случаите. Само че данните са отпреди 3 седмици, когато случаите наистина се увеличаваха – това беше в дните около Цветница и Великден, предаде btv.

„Всяка държава трябва да поддържа капацитет и да лекува с плазма при появата на различни епидемии. У нас е важно да имаме колаборация с кръвен център, за да се събере кръвта. Това сработва. Лошото е, че още не сме наясно как точно действа лечението. Държавата е застанала зад този проблем с научни и практически програми“, коментира още той.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама