Отвориха „капсула на времето“ със завети за бъдещето

514

В Девня отвориха „капсула на времето“, която е поставена при изграждането на обществена чешма преди 35 години. Това научаваме от личния профил на Свилен Шитов, кмет на Девня. 

Когато е построена Фронтовашката чешма в Девня, в чест на 40-годишнината от победата над хитлерофашистка Германия, е била зазидана гилза с послания към новите поколения девненци, която предците ни – участници във Втората световна война, са повелили да бъде извадена на 9 май 2020 година.

Свилен Шитов добавя: „На мен се падна честта да прочета техните завети. Макар и издържани в духа и стилистиката на социалистическото време – нещо, което е било задължително, те имат и универсален характер. Зад тях прозира бащинската загриженост на дедите ни към бъдещето на Девня и нейните жители – да работят всеотдайно за социално-икономическия разцвет на града и да бъдат достойни продължители на тези, които загинаха, за да живеем в един по-добър свят. Сред тези жертви са шестима мъже от кв. „Нанко Недев“ и двама от „Повеляново“. А над 200 девненци са участвали в битките на Първата българска армия по време на Втората световна война, пише във възванието на предците ни.“

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама