Да приготвиш класическо чеверме никак не е лесна работа, защото има редица тънкости. Някои от тях разкри майсторът на печеното агнешко Стефан Караджов от пазарджишкото село Симеоновец
Там има обичай агнетата за Гегьовден да се пекат край манастир, високо в планината. Заради пандемията обаче, днес местните хора ще празнуват по домовете си. Стефан също вече върти чевермето в дома си. А металният шиш, на който е поставено агнето се върти, задвижван от електромотор.
„Трябва да се запали първо огъня, после да се сложи агнето – на самата жар да се пече. Обезателно дървата са дъбови, за да може да има жар и да стане по-добре. Около 3 часа и половина са нужни. 20 минути след поставянето вече може да се овкуси с червен пипер, сол и олио“, коментира Стефан в ефира на „Здравей, България”.
*******
Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама
Планирането на екскурзия до Япония може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно. За да се…
С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…
Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…
Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…
Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…
Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…
Leave a Comment