Хванаха мъж, принуждавал непълнолетни да проституират

blank

Задържаха рецидивист, принуждавал непълнолетни да проституират, информират от Прокуратурата

Под ръководството и надзора на Районна прокуратура-Елин Пелин на 30.04.2020 г. е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 159а ал.2 т. 1 и 2, във вр. с ал.1 от НК – набиране на лица с цел да бъдат използвани за развратни действия. Деянието е осъществено спрямо лице, ненавършило пълнолетие и чрез използване на принуда в продължителен период от време. По досъдебното производство са извършени множество процесуално-следствени действия, вкл. претърсване и изземване на два адреса.

Събраните доказателства сочат виновност на И.И., на когото е повдигнато обвинение. Лицето е задържано на 01.05.2020 г., внесено е искане за вземане на мярка за неотклонение – „задържане под стража“, която съдът е уважил с определение от 02.05.2020 г.

Лицето е осъждано многократно, като горепосоченото деяние е извършено в изпитателния срок на предишно осъждане от Софийски окръжен съд.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама