Още положителни проби за COVID-19 сред пътниците от Нидерландия

362

Още четири положителни проби на пътници, върнали се от Нидерландия със самолет. Още при кацането, са направени бързи тестове на летището на семейство от Димитровград. Пробите са били положителни. 

Семейство от Димитровград със симптоми на коронавирус е пристигнало вчера със самолет, тествани са още на летището с бърз тест, който е дал положителен резултат. Откарани са веднага с линейка в столична болница.

36-годишният мъж и съпругата му на 34-години са отклонени за медицински контрол на летището, след сигнал от личния им лекар в България, че двамата са болни и въпреки това предприемат пътуването, съобщиха от Областния кризисен щаб в Димитровград.

В самолета са пътували общо 118 пасажери, 17 от които жители на област Хасково. От тях 12 души са от Община Хасково, трима от Община Димитровград (в това число и семейството) и двама от Свиленград.

Пак на 1 май, но с друг полет от Нидерландия, в София са  кацнали  две жени от община Хасково, за които впоследствие по техни данни се е разбрало, че те имат положителни PSR-тестове.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама