Кристиан Николов няма да обжалва ареста си

572

Кристиан Николов, обвинен за умишленото причиняване на смъртта на журналиста Милен Цветков, няма да обжалва постоянния си арест

Преди 5 дни Софийският градски съд отказа да го пусне на свобода. Определението на магистратите обаче не беше окончателно.

Днес адвокатът на 22-годишния мъж – Любомир Таков заяви, че няма да обжалват и ще съдействат на разследващите по процеса, информира БТА. За това престъпление се предвижда от 15 до 20 г. лишаване от свобода или доживотен затвор.

По време на съдебното заседание миналата седмица от прокуратурата заявиха, че имат данни, че Кристиан се е движил с висока скорост, не е спрял на червен светофар и е причинил умишлено смъртта на Цветков.

Случаят е особено тежък, защото Николов е употребил голямо количество наркотици преди катастрофата – кръвната проба е показала наличие на марихуана, амфетамин, кокаин и бромазепан (Лексотан).

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама