Главсекът на МВР: Милен Цветков е загинал, без да има никаква вина

669

По думите му катастрофите са намалели драстично след обявяване на извънредното положение

„Който е бил престъпник, винаги си остава престъпник. Към този момент престъпността намалява, по абсолютно всички показатели е надолу“, заяви пред БНТ главният секретар на МВР старши комисар Ивайло Иванов на въпрос за битовата престъпност в страната.

„Нападателите на Слави Ангелов бяха разкрити с много работа. Резултатът е налице – преките извършители са в ареста. Не беше лесно. Продължава работа по разкриване на поръчителите – те се доказват много трудно“, разкри той.

„Имали сме информация и за предишни криминални прояви на тези извършители. Всеки престъпник може да бъде футболен фен, но не всеки футболен фен е престъпник. Не можем да кажем, че всички фенове са престъпници. Във всяка агитка има криминално проявени лица“, добави Иванов.

По думите му дали една катастрофа е станала с кола за 200 лева или 200 000 лева значение няма.

„Откакто въведохме извънредното положение, драстично намаляха ПТП-тата със загинали и ранени. На този Великден имахме двама загинали, на предишен 14“, разкри Иванов.

„При катастрофата с Милен Цветков идва и другият пример. Той спира на червен светофар и изчаква, а отзад го удря дрогиран шофьор“, коментира емоционално главният секретар на МВР и уточни, че в случая журналистът загива, без да има никаква вина

Относно възможността от днес да се разхождат семейства с деца в паркове, Иванов заяви, че каквото трябва ще бъде направено от МВР. „Издал съм заповед на всички директори на районни управления“, каза той и поясни, че няма да има полицай на всяка алея. „Леко с притеснение обаче приемам това разхлабване на мерките“, каза той.

Според главния секретар има задръствания по КПП-та, тъй като хората са безотговорни и продължават да пътуват, въпреки забраната. За петъчния ден МВР е събрало 35 000 декларации само на изходите на София. Всички ще бъдат проверявани.

„От 17 717 проверени декларации в периода 17-14 април 788 човека са посочили като основание пътуване до работа, а нямат трудов договор. Отделно 159 също са посочили основание за работа, а са регистрирани в Бюрото по труда“, посочи той.

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама