Няколко идеи с какво можем да заменим полезния, но скъп джинджифил

394

Едва ли има някой, който да не е чувал за полезните свойства на джинджифила. Той е отличен за повишаване на имунитета.

С какво да заместим скъпата подправка?

В разгара на коронавирусната пандемия по света цените на джинджифила главоломно, а на места той дори не може да се намери. Ето защо все повече хора търсят негова алтернатива.

Предлагаме ви няколко варианта за заместители:

Това, което в джинджифила помага да се намали вероятността от заразяване, са фитонцидите – летливи биологично активни вещества, на които се дължи специфичния му, пикантен вкус. Те унищожават вирусите. Освен в джинджифила, на фитонциди са доста богати зеленчуци като лук, чесън и ряпа.

Вторият полезен компонент е свързан с отслабване на възпалителните процеси в организма.

Противовъзпалителният ефект намалява прекомерната реакция на организма след проникване на вируси.

Куркумата има такива свойства. Куркумата дори е известна от древността като противовъзпалителен продукт номер едно. Касисът, червените боровинки и малините също действат по същия начин”, заяви диетологът.

Третото ценно свойство на джинджифила е защитата на клетките, свързана високото съдържание на антиоксиданти. Те се съдържат и в червените чушки и пресните домати.

Източник: zdrave.to

По публикацията работи: Ралица Петкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама