Задържаха баща, който блудствал с дъщеря си

1252

Териториалното отделение в Девня към Районната прокуратура във Варна задържа до 72 часа баща за блудство с родната си дъщеря. Това съобщиха за медия „Нова Варна“ от Пресцентърът на Апелативна прокуратура- Варна. 

Териториалното отделение в Девня към Районната прокуратура във Варна привлече към наказателна отговорност за блудство 43-годишния Ахмед Х. и го задържа до 72 часа за престъпление по член 150, ал. 1 от НК. Мъжът извършил действия с цел да насили родната си 19-годишна дъщеря, като използвал положението на икономическа зависимост на момичето.

Деянието било извършено през февруари тази година. След този случай поведението на дъщеря му се променило, започнала да седържи странно, което било забелязано от майка й. Преглед при психиатър установил, че блудствените действия, извършени от бащата, са отключили шизофренно разстройство.
Сигнал за блудството е подаден в петък, 24 април, в късния следобед. Мълчанието си потърпевшата 19-годишна девойка обяснила със срам и страх. Момичето живеело в един дом с родителите си и работела в семейната ферма. Нямало приятели, нито възможност да отиде при някого.
43-годишният Ахмед не е осъждан. Прокуратурата ще внесе искане в Девненския районен съд, който е компетентен да му вземе мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама