Зоопарк Бургас показа впечатляваща колекция от великденски яйца. Там се отглеждат различни видове екзотични птици – африкански щраус, ему, нанду, мини щраус тинаму и др. Техните яйца са с разнообразни размери и характерни цветни окраски.
Най-голямо любопитство предизвиква великденското щраусово яйце. В него могат да се поберат 48 кокоши, а съдържанието му стига за 10 омлета. Заради здравата си черупка то запазва отлично качествата си в продължение на няколко месеца при стайна температура. Теглото на щраусовото яйце е около 1,6 кг. Черупката му прилича на слонова кост. Затова се използва при изработка на различни сувенири.
Яйцето от австралийския щраус пък определено впечатлява с тюркоазения си цвят. То също е със сериозен размер и тежи около 600 гр. Яйцата на емуто са едни от най-богатите на вкус и хранителни вещества. Белтъкът и жълтъкът са толкова гъсти, че наподобяват лепило. Дори когато са счупени, течността трудно излиза от тях.
Различните птичи яйца, наредени едно до друго, могат да образуват дъга от натурални цветове. Всяко от тях се отличава с различна форма, големина и дебелина на черупката. Всички те са загадъчни творения на майката природа.
*******
Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама
Планирането на екскурзия до Япония може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно. За да се…
С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…
Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…
Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…
Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…
Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…
Leave a Comment