Извършиха спешен полет от Варна до София за транспортирането на 7-годишно дете

760

Военнослужещи от Военновъздушните сили осигуриха транспортиране със самолет „Спартан“ на медицински екипи и пациент, нуждаещ се от спешна медицинска помощ

Вчера, 15 април, тричленен екипаж на самолет „Спартан“ с командир капитан Георги Пъшев извърши транспортиране на екип от Военномедицинска академия по маршрут София – Варна – София. Самолетът излетя от летище София към гр. Варна в 17.52 ч. Медицинският екип в състав професор Никола Владов, доцент Румяна Андонова и доктор Радослав Костадинов трябваше да извърши спешна хирургическа интервенция на малкия пациент, настанен във варненската болница МБАЛ „Св. Марина“. Самолетът се завърна на летище София в 00.20 ч. на 16 април 2020 г.

Днес, 16 април, екипаж с командир капитан Евгений Златанов извърши транспортиране със самолет „Спартан“ на медицински екип от болницата в гр. Варна и седемгодишния пациент за настаняване на детето за лечение в София. Самолетът излетя от летище София за гр. Варна в 14.05 ч. и в 16.38 ч. кацна обратно в София.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама