Депутатът с коронавирус дарил по 1000 маски на две болници

blank
Снимка: Facebook

1 000 предпазни маски дари преди дни – на 26 март, на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич народният представител д-р Хасан Адемов, за когото бе съобщено, че е с положителна проба за коронавирус. Същото дарение е направил и за болницата в Исперих, от където е родом.

Ето какво написа във Фейсбук депутатът:

„Днес, освен в МБАЛ-Исперих, направих второ дарение на 1 000 предпазни маски на МБАЛ Добрич! Това е регион, където са регистрирани 7 носители на коронавирус. На медицинския персонал от предния фронт пожелавам кураж, а на вирусоносителите скорошно оздравяване!”

За дарените 1 000 маски за многократна употреба съобщи и МБАЛ в Добрич.

Oбластният лидер на ДПС – д-р Ердинч Хаджиев, е научил тази сутрин от медиите за положителната проба на д-р Хасан Адемов, съобщава Про Нюз Добрич. Той няма информация дали народният представител е връчил лично дарението в болницата в Добрич. Във въпросния 26 март двамата не са се видели, тъй като областният лидер на ДПС е бил на заседание на Общинския съвет на Община Добричка.

Д-р Ердинч Хаджиев е общопрактикуващ лекар в няколко села – Хитово, Коларци, Воднянци, Алцек, Балик. Впечатленията му са, че повечето хора там спазват наложените мерки за неразпространение на COVID-19. В лекарския му кабинет задължително се влиза с маски, в магазините пускат по един, също с маски.

„Опитваме се колкото се можем да съдействаме“, допълва лекарят.

blankПо публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама