ТЕЦ „Бобов дол“ пак гори отпадъци. Екоминистърът с коментар

268
blank
Кадър: ПИК

Част от софийските отпадъци се горят в ТЕЦ „Бобов дол“. Това заяви пред журналисти на влизане в прокуратурата министърът на околната среда и водите Емил Димитров

Екоминистърът е бил привикан днес от 11 часа. Припомняме, че по-рано днес в ТАЦ-а се проведе акция. На място се инспектира за това какви отпадъци се горят.

„Не можем да кажем нищо предварително. Извикаха ни и ние идваме. Аз забрана не съм налагал, те имаха разрешение от много време, спряхме горенето след проверка на прокуратурата през януари. РИОСВ също дадоха предписанията си“, каза още Димитров на влизане в сградата на прокуратурата.

„ТЕЦ „Бобов дол“ отново гори боклук, защото са изпълнени всички разписания на РИОСВ“, разкри екоминистърът.

„Трудно е – нося графиците за боклук. София няма мощност – имаше една, която приемаше тонове отпадъци на ден, но е спряла работа. Част от софийските отпадъци се горят там, иначе столицата ще замирише“, обясни министърът

„Всички ТЕЦ-ове трябва да минат на РДФ-отпадъци, после на био. Когато един ТЕЦ гори въглища, пуши най-много“, заяви Димитров.

„Казвах си, че на инат няма да си подавам оставката, но може и някой по –достоен да поеме министерството“, отговори Димитров  на въпрос дали е готов да си подаде оставката.

По публикацията работи: Ивайла Андонова

                                                         *******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

- Реклама -