Матео Салвини: Страната ни може да напусне ЕС

blank
снимка: Pixabay

Матео Салвини – главен опозиционен лидер заяви, че страната може да обмисли напускане на Европейския съюз, след като спечели битката си срещу избухването на коронавируса.

Като аргумент за това той намира отхвърлянето от страна на блока на идеята за „коронаоблигации“ за смекчаване икономическото въздействие на вируса. „Първо нека да победим вируса, след това да помислим отново за Европа. И, ако е необходимо, довиждане. Без дори да благодарим “, написа той в своя акаунт в Twitter, цитиран от БГНЕС.

Лидерът на опозицията отбеляза, че са били необходими 15 дни, за да се оцени кой ще помогне и как, „докато хората умират“, сравнявайки съюза със „свърталище на змии и чакали“.

„Те искат да затънем в дългове, за да могат да ни накажат“, каза италианският министър на промишлеността Стефано Патуанели в тази връзка, докато министърът на външните работи Луиджи Ди Майо заяви, че „Европа трябва да бъде по-справедлива“.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама