Селата около Велико Търново осъмнаха с бетонни заграждения

blank
Кадър: bTV

По-строгата мярка за контролиране на потока от преминаващи се оказа изненада за десетки шофьори и предизвика недоволство

Бетонни постаменти са поставени вчера в късния следобед на изхода на град Дебелец – на разклона за Габрово, Велико Търново и най-краткия път до Килифарево. Никой обаче не е предупредил гражданите, че влиза в сила нова мярка и това създаде истински хаос в сутрешните часове, когато хората бързаха да стигнат до работните си места.

Идващите от Плаково и Велчево за Дебелец и обратно към Елена трябваше да удължат маршрута си с около 15 км. В час пик десетки шофьори търсиха решение и на изхода на Дебелец в посока Габрово и Килифарево.

От общината обясниха, че новите мерки са съгласувани със всички институции.

„Никакви неудобства не виждам аз и няма пропуск. Вчера кметът на Велико Търново лично на кметовете на 9 населени места им е съобщил тази нова ситуация. Кметовете го знаят“, обясни Георги Камарашев, зам.-кмет на Община Велико Търново.

С новите правила се цели пропускателният режим за жителите на селищата в непосредствена близост до общинския център да отпадне.

От общината увериха, че дублирането на КПП-та още днес ще бъде изчистено. Засега облекчението е само за селата около Дебелец. Подобна мярка се обмисля и за селата в непосредствена близост до общинския център западно от града.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама