Путин с предложение за мораториум върху икономическите ограничения

blank
Снимка: Pixabay

Президентът на Русия – Владимир Путин, предложи мораториум върху икономическите санкции, наложени на няколко държави, включително и на неговата, заради икономическата криза, причинена от коронавируса, предаде БТА.

„В идеалния случай, би трябвало да се въведе общ мораториум върху ограниченията, засягащи основни стоки и финансови транзакции за закупуването им“, заяви Путин в изказването си на видеоконферентната среща на върха на държавите от Г-20.

„В края на краищата, това е въпрос на живот и смърт за хората, чисто хуманитарен въпрос“, каза още руският държавен глава. Той посочи, че „търговските войни и санкциите влошават кризата“, предизвикана от COVID-19.

Путин предложи също да се създадат „зелени коридори, защитени от търговски войни и санкции“, за доставка на медикаменти, хранителни продукти, оборудване и технологии. Руската икономика беше силно засегната от световната криза, която пандемията причини, особено заради падането на цената на петрола, рикоширало и в руската рубла.

От 2014 г. насам Русия вече преживява икономически трудности заради международните санкции, които й бяха наложени във връзка с конфликта в Украйна. Москва действа също в интерес на облекчаването на санкциите, наложени от САЩ, особено срещу Иран.

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама