От днес – минаваме с новата декларация през КПП-тата

blank
Снимка: Читател, "Нова Вест"

В сила е новата декларация, която трябва да имат преминаващите през пропускателните пунктове на входовете и изходите на градовете.

Бланката беше публикувана на сайта на МВР във вторник. Промяната е във връзка с трудовата дейност – като в новата декларация отпада заверката от работодател.

Гражданите, които пътуват по работа, ще трябва да имат в себе си и служебна бележка, издадена от работодател или друг служебен документ. Хората, пътуващи по други неотложни причини, освен декларацията, ще трябва да предоставят на органите на реда и лични документи.

И още една новост – досега декларацията само се показваше на полицаите, но вече ще остава при тях. Така на практика при всяко преминаване през КПП пътуващият ще трябва да представя нов попълнен документ. Формуляря можете да откриете

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама