На път ли е българско изобретение в борбата с Covid-19? (ВИДЕО)

blank
Кадър: Нова

Българският професор Жеко Ганев произвежда генератор, с който твърди, че е възможно антивирусно третиране на въздух; в присъствието на хора, предава NOVA

Според изобретателя така може да се прочистват помещения в болници и други големи пространства, което ще направи COVID-19 неспособен да се прикрепи към здрави клетки.

„Коронавирусът е средно устойчив и в природата се унищожава от гръмотевични бури: когато атмосферата се насища с озон. Затова очаквам, че при първите атмосферни смущения COVID-19 ще започне да намалява’; смята проф. инж. Жеко Ганев.
Самият озон не влияе директно върху коронавируса. Атомният кислород, на който се разлага озонът, деактивира този вирус и то за много кратко време. Нашият принос е в това, че ние създадохме първата система в света, която генерира хибриран озон. Заболяването се убива в рамките на 15 минути“, обясни хипотезата си инж. Ганев.


Видео: Нова

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама