В Косово има три случая на коронавирус

113

В Косово са потвърдени три случая на заразени с новия вид коронавирус, съобщи министърът на здравеопазването Арбен Витра. Заразени са 20-годишна италианка, 77-годишен мъж и член на семейството му – жител на село Стубла, който неотдавна е бил в Италия.

По думите на министъра, правителството предприема всички необходими мерки страната да остане възможно най-малко засегната от разпространението на пандемията, съобщава NOVA.

Според информация на директора на Националния институт за обществено здраве Насер Рамадани, само през вчерашния ден в Инфекциозната болница в Прищина са изследвани 45 човека със съмнение за коронавирус, а общият брой изследвани лица е над 140.

Косовското правителство реши да постави временно под карантина Клина и Витина, като забрани посещенията и излизането от двата града, в които са регистрирани първите заразени с вируса.

Очаква се по-късно днес да бъдат обявени резултатите от изследванията на още 90 човека, за които има съмнение, че може да са носители на вируса.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати нbg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама