Борисов влезе в парламента. Очаква се гласуване за извънредно положение

164

Депутатите решават дали да обявят извънредно положение в страната заради коронавируса и увеличаващия се брой на заразени

Снощи на късно заседание на правителството, премиерът Бойко Борисов обяви, че за да бъде овладяна ситуацията с разпространяващата се инфекция, ще предложи на Народното събрание да обяви извънредно положение.

Извънредното положение ще даде възможност на властите да затварят училища, университети, концертни зали, частни бизнеси, разясни снощи той. Ще бъдат затваряни дискотеки, игрални зали.

Премиерът Бойко Борисов е пристигна в 7:30 часа в сградата на Народното събрание. Преди началото на днешното важно заседание, в кабинета на Цвета Караянчева се провежда и председателски съвет, в който участва и премиерът. На него предстои да бъде взето решение за включването на точката за извънредното положение като първа в днешния дневен ред, съобщават от ПИК.

В залата своите места вече заеха и министрите от кабинета. Единствено липсва вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който обаче, по всяка вероятност, взима участие в председателския съвет с оглед на прилагането и спазването на извънредните мерки.
До 9:30 часа заседанието все още не беше започнало, а малко след това депутатите опразниха пленарната зала и се отправиха към кулоарите и стаите на парламентарните си групи.

Очаквайте решението.

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама