Божков на свобода срещу 1 млн. лева

57

Апелативният съд потвърди мярката на Антон Божков – парична гаранция от 1 милион лева

Припомняме ви, че синът на хазартния бос Васил Божков поиска мярката му да бъде променена в по-лека и паричната гаранция, която трябва да плати да е по-малка.

Съдът обаче отхвърли искането, предаде Novini.bg. На излизане от сградата Антон Божков отново отказа да говори пред журналисти.

Антон Божков бе привлечен като обвиняем за изпиране на пари по поръчение на организирана престъпна група с ръководител Васил Божков. Той беше задържан за срок до 72 часа, а прокуратурата поиска от съда да остане постоянно в ареста.

Самият Васил Божков е с повдигнати 11 обвинения за ръководител на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и други деяния. Освен това е разследван и за организирането и ръководенето на престъпна група, свързана с убийства, изнасилвания и принуди.

Хазартният бос се укрива в Обединените арабски емирства, като България вече изпрати документите за неговата есктрадиция. Преди седмица съдът определи мярка задържане под стража за 72 часа на Божков и съратника му – Георги Попов, ако двамата бъдат върнати на българска територия.

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама