Още два случая на коронавирус в България(ВИДЕО)

408

Борисов извънредно: Има още два случая на коронавирус, те са в „Пирогов“ Става въпрос за жена на 66 г. и мъж на 70 г., дамата е работила на борсата „Илиянци“ София

Това стана стана ясно от извънредна пресконференция на Бойко Борисов и шефа на кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Става въпрос за жена на 66 г. и мъж на 70 г. Жената е работила на борсата „Илиянци“. „Искам да благодаря на индустрията. В момента се тестват от няколко фирми. Надявам се Томислав Дончев да ги проследи и да отиде в лабораторията на военните и да бъде сигурен, че са раздадени на всички, които са в процеса“, посочи Борисов. „Имаме надежда, че това е, което ни трябва, пьучаваме от blitz.

Маските са платени и трябва утре да се разпределят. Мерките са закъснели, той лети във въздуха и маските не го хващат. Можем само да го ограничим с тези мерки – да се избягват контакти и движение“, продължи премиерът. „Имаме българска компания, която е много напред в намирането на ваксина и им желаем успех.

Дай Боже в следващите месеци да се намери лекарство. Каквито и мерки да прилагаме, не можем да затворим градския транспорт, румънските колеги и гърците затварят училищата“, обясни министър-председателят. „Поискали сме 130 милиона евро, за да преоборудваме всички и да имаме готовност за по-сериозна криза. Опитваме се да помогнем на съседите“, изтъкна Борисов. Той подчерта още, че и двамата нови заразени с COVID-19 не са пътували в чужбина.

 

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама