Правителството забрани събиранията на закрито в цялата страна

202

Всички културни и спортни събития – кина, театри, концерти и спортни събирания на закрито са отменени в цялата страна. Забраната няма краен срок, влиза в сила от днес и е за неопределено време.

Футболните срещи в България също ще се играят пред празни трибуни за неопределен срок от време. Все още няма яснота дали решението ще засегне днешните три мача от програмата на efbet Лига, или ще влезе в сила от следващия кръг, съобщава „24 часа“.

Решението е на Министерски съвет и беше взето след извънредното правителствено заседание. Забраната предполага още от тази вечер да се затворят вратите на всички културни и спортни институции и да се отменят постановки и събития.

Припомняме, че до сряда – 11 март включително, всички училища в страната и университетите са в грипна ваканция, ако има извънредни мерки ще бъдат за Плевен и за Габрово. По отношение на детските градини ще се решава ден за ден, каза министърът на образованието Красимир Вълчев. По думите му, няма опасност за учениците да не могат да се подготвят за външното оценяване.

По публикацията работи: Росен Гацин

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама