Как ще започнат тържествата за Трети март в Добрич

blank
Кадър: Youtube

Тържествата за 3 март в Добрич ще започнат с панихида в храм „Свети Георги“ в памет на загиналите за Освобождението на България и празничен водосвет, отслужени от добрички духовници.

В 10.00 часа от храм „Свети Георги“ ще тръгне празничното шествие „Първите“ с ученици от училищата в Добрич, което за втора година ще допринесе за атмосферата на празника, информират от prone

Галерията от възрожденци, допринесли за нашето освобождение и културно развитие, е допълнена с ликовете на свещеник Павел Атанасов и Райко Цончев. Децата ще се присъединят към програмата в Мемориалния комплекс „Хан Аспарух“. Там ще се състои тържествен ритуал за отдаване на военни почести и полагане на венци и цветя в памет на героите.

За гражданите и гостите на града от 12.00 часа на площад „Свобода“ ще започне фолклорен концерт на Представителен фолклорен танцов клуб „Хорце“ и Детска танцова школа „Хорце“ при Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 г.“ с ръководител и хореограф Севдалина Атанасова.

В Художествената галерия от 16.00 до 18.00 е предвидено представяне на оръжие от епохата на Възраждането на Сдружение „Хайдути“ – Варна, а от 17.00 ч. концерт на Мъжки хор при Народно читалище „Добрич – 2017 г.“ с диригент Димитър Вангелов и прожекция на документален филм. Събитията в галерията се организират от Народно читалище „Добрич – 2017 г.“ със съдействието на Община град Добрич.

Дни на отворените врати ще се проведат в Музея в Градски парк „Св. Георги“, Военно гробище музей и Художествената галерия. През целия ден ще се поднасят цветя на паметниците на: Васил Левски, Христо Ботев, Стефан Караджа, Захари Стоянов, Хайдут Пею Буюклията, Паметник на победата (ген.-лейтенант Цимерман), Добротица, Фьодор М. Достоевски, Алея на опълченците – Военно гробище музей, Паметна плоча на Хаджи Иван Хадживълков.

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама