Ако някога сте минавали през McDonald’s, само за да си купите чаша Coca-Cola, най-вероятно е, защото газираната напитка на веригата е по-вкусна. На какво се дължи обаче тази разлика във вкуса?
Истината е, че колата от веригата не е магия. Те просто използват интелигентни тактики за съхранение и смесване на напитката, за да я откроят от останалите, пише profit.bg.
Специално съхранение
Истината е, че Coca-Cola е помогнала на McDonald’s да разработи специални техники за съхранение, които правят содата толкова различна (техники, които никой друг не използва, имайте предвид).
Докато при повечето ресторанти сиропът идва в найлонови торбички, този за McDonald’s се съхранява в резервоари от неръждаема стомана. Това запазва аромата на сиропа и го предпазва от околната температура, светлина и въздух – всичко, което може да влоши вкуса.
Постоянна филтрация на водата
McDonald’s оперира с почти 37 000 ресторанта по целия свят и във всеки от тях можете да сте сигурни, че ще намерите идентичен вкус. Това се дължи на факта, че от веригата филтрират водата многократно, за да поддържа постоянен вкус и качество.
Причината е, че различните градове и държави имат различни източници на вода. Това означава, че вкусовете могат да варират, но с филтрацията се осигурява идентичен вкус, независимо от качеството.
Сиропът
Повечето машини охлаждат водата на газираните напитки, докато в McDonald’s предварително се охлажда сиропът (наред с водата). При останалите ресторанти сиропът стои в найлоновите торбички в коридор, което означава, че е в най-добрия случай на стайна температура.
McDonald’s също така смесва съотношението сироп/вода, отчитайки топенето на лед. Това означава, че напитката има малко по-голямо съотношение при глътка номер едно, за да се уверите, че глътките четири, пет и шест са също така освежаващи. Ето защо никога не бива да поръчвате Coca-Cola в McDonald’s без лед.
Освен че предварително охлаждат сиропа и филтрират водата, веригата поддържа и водата за техните газирани напитки много студена. Температурата на водата е оптимизирана за пикови нива на въглероден диоксид и е заложена да бъде едновременно по-освежаваща и да поддържа мехурчетата свежи по-дълго.
И не на последно място – сламката на веригата е по-широка спрямо всяка друга верига за бързо хранене. Това също е важен фактор за специфичния вкус на напитката и за по-различно вкусово преживяване.
По публикацията работи: Снежина Раева
*******
Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама
Планирането на екскурзия до Япония може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно. За да се…
С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…
Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…
Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…
Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…
Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…
Leave a Comment