Ето кой е загиналият в Германия българин

152

Българинът Калоян Велков е една от жертвите на стрелеца в германския град Ханау.

32-годишният мъж е в списъка с починалите при стрелбата, предоставен на близките.

От министерството на външните работи потвърдиха, че при стрелбата има убит български гражданин.

На място пред заведението официална информация с часове е чакала негова братовчедка, разказва самата тя пред bTV.

„Аз съм първата – с неговата приятелка, на мястото, чакали сме до 6 ч. резултати, обявиха имената на мъртвите“, каза братовчедката на мъжа. Тя също живее в района. По думите ѝ той от 2 г. е в Германия и работел при българка в бара.

Смяната на Калоян трябвало да бъде от 18 ч. до 2 ч. през нощта. Когато се чули за последно по телефона, не е споделил да има някакъв проблем в заведението.

Жената призна, че не е идентифицирала тялото на братовчед си, но от полицията ѝ казали двете му имена и рождената му дата.

„Просто е бил там в неподходящия момент“, споделя бившата съпруга на загиналия при терористично нападение в Германия българин – Хариета Колева, цитирана от bTV.

По нейните думи собственичката на въпросното заведение, в което е извършено нападението, е българка и приятелка на бившия й съпруг. Жената сподели, че бившият й съпруг е в Германия от 2 години и работи като шофьор на бетоновоз.

„Искаше там да живее. Ние сме разделени повече от година, но поддържаме отношения, имаме син на 7 години. Той все още не знае. Аз разбрах сутринта“, сподели опечалената жена.

При нападението на крайнодесен екстремист загинаха 9 души. Мъжът нападна два наргиле бара, избяга от полицията, застреля майка си и се самоуби в дома си.

Премиерът Бойко Борисов изказа съболезнование на семейството за загиналия ни сънародник в Германия.

 

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама