Български ловец разгневи мрежата с постъпката си

Снимка: Pixabay

Снимка на отстрелян муфлон предизвика вълна от негативни коментари в социалните мрежи.

Въпрeки чe e зacтрaшeн вид, муфлoнът e рaзрeшeн зa oтcтрeлвaнe у нac при oпрeдeлeни уcлoвия. Тoвa нe пoпрeчи нa рeдицa грaждaни дa пoрицaят „гeрoя“ зa мoрaлнoтo му прecтъплeниe.

„Става въпрос за един законно проведен ловен излет, при който има отстрелян мъжки муфлон. Впоследствие мъжът споделя снимка със свой близък приятел, който без неговото знание и съгласие прави тази снимка публично достояние”. Това заяви ппредседателят на Съюзa на ловците и риболовците в България инж. Васил Василев, цитиран от NOVA.

„От наша гледна точка няма никакво нарушение на действащата нормативна уредба”, категоричен бе той.

От Изпълнителната агенция по горите, съвместно с Регионална дирекция по горите – София, вече са направили проверка по случая.

„Установено е, че въпросното животно е отстреляно на 8-ми февруари в Държавно ловно стопанство „Искър”. За ловния сезон 2019-2020 година, от ловното стопанство имат план за ползване от този вид дивеч в размер на 5 бройки. Това е първото животно, което е отстреляно по план”, каза гл. експерт Петър Петров от Отдел „Ловно стопанство” в Изпълнителната агенция по горите.

„Установено е, че ловът е напълно законен – има разрешително, разплащателен протокол и фактура”, посочи още той.

По публикацията работи: Ралица Петкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

реклама

реклама