Спайдърмен се зае с почистването на боклуците (ВИДЕО)

Кадър: VBOX7

Страната е четвъртата в света по население и генерира 3,2 млн. тона боклук на година.

Мъж в Индонезия чисти боклуци в костюм на Спайдърмен, съобщават от NOVA. Индонезийският сервитьор Руди Хартоно се опитвал множество пъти, безуспешно, да убеди жителите на своя град Парепаре да следват примера му и да почистват боклуците по улиците и по плажовете. Накрая той решил да подходи по-креативно и се облякъл като Спайдърмен, предава Reuters.

“Първо правих същото нещо без да нося костюма и това не привлече никакво внимание и хората не се присъединиха към мен“, казва 36-годишния Хартоно, докато носи своя синьо-червен костюм. Той явно наистина му е дал супер сили обаче, защото след като го е сложил, хората са реагирали по друг начин.

„След като започнах да нося костюма се оказа, че хората вече реагират различно“, добавя той.

Голяма част от Индонезия страда от сериозно замърсяване с боклуци, защото на малко места има организирани служби за почистване, и така реките и крайбрежията на страната често се оказват претъпкани с отпадъци и пластмаса.

Страната е четвъртата в света по население и генерира 3,2 млн. тона боклук на година, като почти половината от него се озовава в морето, според проучване на списание “Наука“.

Хартоно най-често събира боклуци в своя супер-костюм преди да започне работа в 7 ч. сутринта, и неговите усилия са спомогнали да се обърне повече внимание на въпроса в Индонезия. Той е давал множество интервюта пред местните медии и е участвал в телевизионни предавания. Той признава, че първоначално е облякъл костюма само за да забавлява братовчед си, но след това започнал и да събира и боклуци.

„Имаме нужда от креативен модел за обществото, който да е символ на борбата със замърсяването на природата“, казва той.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама