Китайски учени: Мистериозно животно пренася вируса(ВИДЕО)

blank
снимка: кадър youtube

Учените смятат, че той е преносител на вируса. Панголинът е много ценен в Китай като деликатес и като източник на съставки за традиционната медицина.

Люспестият бозайник панголин е най-вероятният междинен гостоприемник на новия коронавирус и от него заразата е плъзнала по хората, съобщиха китайски учени; цитирани от Ройтерс.

Смята се, че разпространението на коронавируса 2019-nCoV е започнало от животински пазар в Ухан. Здравни експерти смятат, че вирусът произхожда от прилепи и се е пренесъл върху хора чрез други животински видове, най-вероятно панголина. Учените сега установили, че геномът на новия коронавирус, изолиран от панголините, е 99% идентичен с този при хората, пише 24 часа.

Властите в Ухан са започнали да прибират всички заразени с коронавируса, които имат по-леки симптоми, в специално изградени карантинни лагери, съобщи в. “Дейни мейл“. Вицепремиерката Сун Чунлан, която отговаря за мерките срещу заразата, е разпоредила представители на правоохранителните органи да посещават всеки дом врата по врата и да мерят температурата на всички жители на града, както и да ги разпитат за контактите им.

В столицата Пекин вече е забранено на големи групи хора да се събират в ресторанти, включително за празнуване на рождени дни или сватби.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама