Българин е задържан в Гърция за телефонни измами

Снимка: Илюстративна

Българин е арестуван в гръцкия град Драма за телефонни измами. Полицията е установила измами за над 250 хиляди евро, предполага се, че откраднатите от българина пари са много повече.

С разрешение на прокуратурата в град Драма публикуваха личните данни и снимка на задържания българин. Само в рамките на два дни той е измамил девет жертви и е взел от тях над 120 хиляди евро. Установените от полицията случаи досега са за над 250 хиляди евро, съобщава БНР.

Българинът Борислав Радулов Банчев е участвал в престъпна група с цел измама на възрастни хора. Работили по два сценария – пътно произшествие с вина на близък роднина и искали пари от името на полицията или тежка катастрофа с пострадал и вземали големи суми за операция.

Една от жертвите обаче сигнализирала на полицията за измамата и българинът е заловен при получаване на парите.На Банчев е повдигнато обвинение за участие в престъпна група и измама.Полицията предполага,че има повече случаи на пострадали и се обърна към гражданите с молба да съобщят на властите.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

реклама

реклама