Задържаха двама, залели с киселина сладкарката Аджа

Снимка: Pixabay

Столични криминалисти установиха и задържаха двама мъже, залели с киселина млада жена в София в края на март 2018 година, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Бруталната атака стана на 26 март преди две години на бул. „Александър Стамболийски“. 36-годишната тогава Ажда Ибрахимова, собственик на сладкарски цех, бе нападната близо до дома си.

Неизвестен мъж лисна в лицето й киселина. Жената бе настанена в Клиниката по изгаряния в „Пирогов“ с 24% изгаряния в областта на главата, шията и ръцете. Състоянието й бе критично и лекарите дълго се бориха за живота й. След 9-месечно лечение специалистите успяха да спасят и очите на младата жена, а година по-късно Ажда успя да се възстанови и да се върне на работа.

В резултат на предприетото разследване и упорита професионална работа на криминалистите са установени и задържани извършителите на деянието – двама криминално проявени мъже на 20 и 35 години.

След доклад на събраните материали по случая в Софийската районна прокуратура двамата са привлечени като обвиняеми. Наложена им e мярка „задържане под стража“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

реклама

реклама