Британски учен е разкрил как да не се напиваме. Според професор Дейвид Нат на първо място е било необходимо да избягваме пенливите вина.
„Газираните напитки ускоряват процеса на попадането на алкохола в организма и съответно – опиянението“, е пояснил специалистът от Имперския колеж в Лондон пред „Дейли мейл“, цитиран от novini.bg.
По думите на Нат халба бира преди виното също е помагала. „Кехлибарната течност заема пространство в стомаха и спира поемането на по-големи количества от питието, направено от грозде“, е казал още професорът.
Според експерта е било редно след две напитки с градус да се консумира безалкохолно. „Това намалява концентрацията на спирт в човешкото тяло. Също така е добре след като се изконсумирали това, което имате, да не отивате до магазина за поредната бутилка“, е дал своята препоръка той.
На е припомнил, че алкохолът е причина за здравословни проблеми. „Ние разработваме продукт, който може да замени алкохола, и който да бъде абсолютно безвреден за хората“, е допълнил британският учен.
*******
Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама