На първо четене: Забраниха частните лотарии

55

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за хазарта с вносител Валери Симеонов и група народни представители.

Гласуваха 186 народни представители, „за“ –116, „против“ 2, „въздържали се“ – 68,предаде „Нова телевизия“

Измененията предвиждат държавен монопол върху лотарийните игри, които да могат да се организират единствено от Българския спортен тотализатор. Предложението предвижда още лотарийни талони да се продават единствено в лицензирани от Комисията по хазарта обекти, които обаче трябва да се намират на минимум 300 метра от училища и университети.

Според вносителя на законопроекта Валери Симеонов подобни мерки ще спомогнат за ограничаване на хазартните игри и в Българския спортен тотализатор ще постъпят много повече приходи, които да бъдат насочени към спорта у нас.

Собствениците на частни лотарийни игри заявиха, че са изплатили всички дължими по закон данъци и такси. В официална позиция, подписана от „Нове Холдинг“, Intralot SA, „Национална лотария“ АД, „Евробет“ и БАРХИ, се казва, че противоконституционно отнемане на действащ лиценз носи своите правни последствия и потенциални финансови обезщетения в размер на милиарди.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама