България

Какво каза Борисов за лотарията, в началото на заседанието на МС

„Думите за одържавяване и национализация са дълбоко неверни“, посочи премиерът в началото на заседанието на правителството премиерът Бойко Борисов.

„Много хора ще имат проблеми, ако докладът на АДФИ е верен“, допълни премиерът. Този доклад от много страници, за който те си носят отговорност, това е официалният доклад, и касае разликите в плащане на такси за стотици милиони. Има много фирми, но тъй като вече прокуратурата е иззела, направили са изземвания вчера, няма да коментирам фирмите като имена“, допълни той.

Според министър-председателя, ако досегашните твърдения, че частните хазартни оператори не са плащали на държавата уредените по закон такси за дейността си, те трябва да бъдат наказани с отнемане на лиценз за дейността им, но това в никакъв случай не би означавало национализация. „За каква национализация и одържавяване става въпрос? Ако е вярно това, значи не са платени стотици милиона лева такса от различни дружества. Дали е виновна Комисията и дали хора оттам ще бъдат осъдени? Ще видим. В момента всички работят на пълни обороти“, посочи Борисов. Никой на никого не взима фирмата.

Тази дейност е лицензионна и ако някой не си е платил таксите, ще му се отнеме лицензът. Къде е одържавяването? Бизнесът трябва да бъде непроверяван и да не плаща данъци ли? Той се обвърза и със Закона за хазарта, който отдавна искаме да променим. Това каза още премиерът в началото на правителственото заседание, цитиран от Фокус.

Министър-председателят е възложил на министъра на финансите Владислав Горанов и на председателя на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова, ако се стигне до гласуване на промените в Закона за хазарта, да изразят позицията на ГЕРБ. „Ние можем да подкрепим, изрично трябва да бъде вписано, че не може да се отдава на концесия, да се аутсорсва и преотдава и трябва да бъде в забранителния списък за приватизация, да е сигурно, че абсолютно никой друг, освен държавата, няма да се занимава с тази дейност. Внушението е, че трябва едва ли не да се вкарат други играчи в този бизнес. Ако този доклад е верен, ще имат проблем много хора. Ако не е, няма от какво да се безпокоят. Ние сме изпълнили нашето задължение да изпратим, да се провери и да се констатира и това го правим в много фирми, в много компании и места. Сега е дошло времето на проверката тук“, добави Бойко Борисов.

В този доклад обаче никъде не фигурира името на футболния клуб Левски. И в тази връзка премиерът недоумява каква е връзката.   За да успокои феновете, Борисов заяви, че ще се срещне утре с тях на разговор, както го прави със всички. На нея ясно и на тях ще заяви, че не става дума за укриване на доклад.   Дали е виновна Комисията и дали ще бъдат осъдени, ще стане впоследствие ясно, тъй като в момента по проверката се работи на пълни обороти. Едно обаче е сигурно – никой, на никого няма намерение да взима фирмата, още по-малко да се национализира. Ако има нарушения ще му се вземе лицензът. Къде е национализацията, пита Борисов.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Ивайла Андонова

Скорошни постове

  • Спонсорирани

Пантофи за детска градина, които всяко дете ще хареса: най-добрите модели

Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…

преди 3 дни
  • Любопитно

Съвсем малка е вероятността да бъде открит живот в Млечния път

Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…

преди 2 седмици
  • Любопитно

Как слънчевата радиация влияе на Земята?

Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…

преди 2 седмици
  • Свят

Ще се прекрати ли системата all inclusive в Турция?

Една от любимите дестинации на българи може би вече няма да е толкова привлекателна. Отново…

преди 2 седмици
  • Свят

Нова гореща вълна ще удари Балканите

Летните горещини продължават. През Западните Балканите ще премине гореща вълна този уикенд, започвайки от Сърбия. …

преди 2 седмици
  • Свят

Космически проблем: Може да се наложи на двама астронавти да прекарат месеци извън земното кълбо

Проблемите с безопасността на новата капсула "Старлайнър" на "Боинг" продължават. Заради това все по-възможно изглежда…

преди 2 седмици