Подпалиха къщата на знакова адвокатка от София

blank
Снимката е илюстративна

Тази нощ къщата на адвоката Ирен Савова е била подпалена. За това съобщи самата тя пред Нова телевизия, цитирана от Novini.bg.

Инцидентът се е случил около 3.30 през нощта. По думите на Савова огънят е тръгнал от покрива, на който е имало хора. Според нея те са поставили взривно устройство.

През 2018 година Ирен Савова е била защитник на Биляна Петрова – отстранената от длъжност и разследвана за корупция кметица на „Младост“.

Припомняме, неизвестни бяха разлепили некролози на адвокат Савова.

Припомняме, на 19 ноември 2018 г. неизвестни бяха разлепили некролози на адвокат Савова.

Тогава вxoдът пpeд дoмa и ĸaнтopaтa нa извecтния cтoличeн aдвoĸaт Иpeн Caвoвa (адвокат на Биляна Петрова) ca ocъмнaли, oблeпeни c нeйни нeĸpoлoзи. B тяx „c пpиcĸъpбиe“ ce cъoбщaвaло зa ĸoнчинaтa й, изpeдeни ca й „cъpдeчни“ cъбoлeзнoвaния.

„Държавният тероризъм вече се разпростира и върху адвокатите в опит за налагане на страх у гражданите пред монопола на властта и стимулиране на покорство пред държавно организирани актове на насилие“, написаха защитниците на Иванчева и Петрова.

Десислава Иванчева беше избрана за кмет на столичния район „Младост“като независим кандидат през ноември 2016 година на вълната на протестите срещу презастрояването на квартала. Тогава тя спечели 59.82% от вота на гласоподавателите.

На 17 април Иванчева беше арестувана показно на бул. „Васил Левски“ в центъра на София. В колата на кметицата бяха открити 70 000 лева, които тя взела като подкуп, според прокуратурата.

Заедно с Иванчева беше задържана и заместничката ѝ в „Младост“ Биляна Петрова. От ръцете на двете жени бяха взети натривки, а парите бяха броени пред тях в продължение на часове.

Действията на органите около ареста на Иванчева продължиха близо 10 часа, което предизвика вълна от възмущение относно начина, по който тя е задържана. Излязоха и твърдения на сподвижници на кметицата, че по нея не са открити следи от белязани пари с натривките.

Стана ясно и че Иванчева не е получила правото да извика адвокат в продължение на няколко часа.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама