Бащата на Андрея над гроба ѝ: Обещах да направя най-хубавия бал

blank
Кадър: Bgonair

Хората от село Галиче се прощават с убитата 18-годишна Андрея. Преди това те излязоха на протест след бруталното убийство на момичето.

Те искат справедлива присъда за убиеца на момичето. Задържаният 17-годишен Аксел може да получи от 5 до 12 години затвор, защото е непълнолетен, предаде bgonair.bg.

За първи път след жестокото убийство проговори бащата на Андрея.

„Моето дете беше ангелче. Никога на никого не е направила нищо лошо, много ме слушаше. Андрея мечтаеше да се събере с приятеля си, аз ѝ обещах да ѝ направя най-хубавия бал“, сподели бащата Асен Руменов.

Почерненият баща е категоричен, че Аксел трябва да получи доживотен затвор. Зад исканията му застанаха и жителите на Галиче. Те събират подписи за промяна на Наказателния кодекс. Хората в Галиче се страхуват, че след като излезе от затвора Аксел ще бъде още по-опасен и може да извърши други престъпления.

Местните настояват роднините на 17-годишното момче да бъдат изселени от селото.  Въпреки че Галиче осъмна с протест, ситуацията е спокойна, обяви кметът на селото.

Страхил Стоянов, кмет на Галиче: „Хората са спокойни, няма напрежение. Просто хората искат да направят подписка за промяна на Наказателния кодекс“, коментира той. Полицейското присъствие в Галиче остава засилено, работи се и по поставянето на камери за видеонаблюдение.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама