ДПС иска министерски оставки заради водната криза

68

България е сред последните пет страни в Европа по отношение на водни ресурси. Това предполага добро, разумно и рационално управление на водния ресурс на страната“.

Това заяви пред БНР Джевдет Чакъров от ДПС и подчерта, че заради водната криза трябва да бъде поета политическа отговорност и да се подходи достойно, с което намекна за оставките на ресорните министри.

„Трябва да има надпартиен политически консенсус по отношение на еврофондовете, европрограмите, защото имаме нужда от тези средства. Има 60% загуби във водопреносната мрежа.

Всички трябва да бъдем загрижени, така че тези средства да бъдат реализирани в България, защото потребностите във ВиК сектора са огромни. Трябва да се обърне внимание на водопреносната мрежа, на състоянието на язовирите, а там, където е необходимо, да се строят и нови язовири“, каза пред Чакъров, който е член на парламентарната комисия по околна среда и води, бивш екоминистър.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама