Менюто на хората, победили рака

152

Ракът е коварно заболяване, което отнема живота на все повече млади хора. Много рядко, но все пак в някои случаи болестта може да бъде спряна, дори когато е в последен стадий.

Такива случаи най-често се обясняват с индивидуални обстоятелства. Но има мнение, че диетата може да окаже голямо влияние на вероятността за успех. Работата в нощни смени води до ранен климакс и рак Кели Търнър, психотерапевт, практикуващ палиативна терапия при раково болни, е провела свое изследване, за да изясни има ли връзка между случаите, в които пациенти са успели да победят коварното заболяване, и храната, която са консумирали.

Търнър отбелязва, че в практиката си е срещала много хора, които са били убедени, че им остават дни живот, но изведнъж болестта влиза в ремисия. В някои случаи ракът отстъпвал за кратко, но няколко от пациентите й вече живеят повече от две години, състоянието им е стабилно и се подобрява. Според специалиста, това се дължи на факта, че на определен етап пациентът е променил начина си на хранене.

Според специалиста, това се дължи на факта, че на определен етап пациентът е променил начина си на хранене. Тя се позовава на данните от няколко научни труда, които показват, че меню, в което 50% от храната са растителни продукти, удължава живота на пациентите с различни сериозни заболявания.

В него трябва да са включени главно плодове и зеленчуци, малко количество зърнени храни, ядки, риба, месо и млечни продукти.

Освен това тя е попитала пациентите си какви храни консумират най-често. В списъка се оказали авокадо, целина, домати, чушки, целина, салата, банани, стафиди, бобови растения и грейпфрут.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама