За това съветват руски експерти
Мандарините трябва да се избират, като внимателно се оглежда тяхната форма и цвят, съветват руски експерти, цитирани от БГНЕС. Плодовете трябва да са оранжеви или оранжево-червени, без черни петна.
По миризмата не може да се определи качеството на мандарините, казват експертите от Московския държавен инспекторат за качеството на селскостопанските продукти, суровини и храни.
Ако плодовете са меки дотолкова, че като ги натиснете с пръст той потъва, не ги купувайте – вероятно са гнили отвътре. Обратно на всеобщото мнение, че свежите листа на мандарините означават и свеж плод, то експертите ни разочароват – листото не е показател за качество.
Мандарините могат да се съхраняват четири седмици при температура от три до осем градуса по Целзий.
*******
Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама
Празнуването на Деня на Майката може да се проведе по много различни начини, но е…
Суитшъртите са толкова удобни и универсални дрехи, че може би ще искате да имате няколко…
Развитието на дигиталния свят бележи промени в редица аспекти от живота на хората и предоставя…
Маркучите за въздух са важен компонент, който има множество индустриални и домашни приложения. Те са…
Като родители ние винаги искаме най-доброто за нашите деца, особено когато става въпрос за тяхното…
Наемането на автомобил за кратко пътуване предлага редица ползи, особено когато разполагаме с ограничено време,…
Leave a Comment