Шампанското е много коварно питие.
Това предупреждава д-р Перчемлиева, цитирана от в. Телеграф.
Причината е, че питието е газирано и и спомага за по-бързата резорбация на алкохола, а често се консумира на фона на голямо количество вече изпит алкохол преди това.
Същото важи и за другите газирани напитни, с които разреждаме концентратите.
„По-голямата консумация на алкохол става на празниците и след тях вече става големият наплив при нас.“, каза токсикологът и допълва, че с храната също трябва да се внимава, особено с нейното съхранение.
Наскоро в клиниката е имало случай на отравяне с гъби.
Едно от правилата тук е, че не могат да стоят дори и в хладилник, повече от два дни.
Същото важи и за месото.
*******
Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама
Празнуването на Деня на Майката може да се проведе по много различни начини, но е…
Суитшъртите са толкова удобни и универсални дрехи, че може би ще искате да имате няколко…
Развитието на дигиталния свят бележи промени в редица аспекти от живота на хората и предоставя…
Маркучите за въздух са важен компонент, който има множество индустриални и домашни приложения. Те са…
Като родители ние винаги искаме най-доброто за нашите деца, особено когато става въпрос за тяхното…
Наемането на автомобил за кратко пътуване предлага редица ползи, особено когато разполагаме с ограничено време,…
Leave a Comment