Шампанското е много коварно питие.
Това предупреждава д-р Перчемлиева, цитирана от в. Телеграф.
Причината е, че питието е газирано и и спомага за по-бързата резорбация на алкохола, а често се консумира на фона на голямо количество вече изпит алкохол преди това.
Същото важи и за другите газирани напитни, с които разреждаме концентратите.
„По-голямата консумация на алкохол става на празниците и след тях вече става големият наплив при нас.“, каза токсикологът и допълва, че с храната също трябва да се внимава, особено с нейното съхранение.
Наскоро в клиниката е имало случай на отравяне с гъби.
Едно от правилата тук е, че не могат да стоят дори и в хладилник, повече от два дни.
Същото важи и за месото.
*******
Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама
Планирането на екскурзия до Япония може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно. За да се…
С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…
Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…
Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…
Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…
Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…
Leave a Comment